Moje recenze k: Český rozhlas Plus:

Jsem občasným posluchačem této, rozhlasové, stanice.
K pořadu: ,,Hovory ze dne 11.1.2019".. Za nekvalitní ,,potemnělou magii slov" vůči světu, považuji hlášky v těchto hovorech, například o tom, že se ,,neoblíbení Lidé", byť příkladem na jednotlivci, recenzí jakési knihy jak jsem pochopil, vystřelují do kosmu.
Osobně považuji takovéto hlášky ve veřejných sdělovacích prostředcích, v médiích, za značně nezodpovědné, jelikož by si kdokoli, i třeba dítě, slyšíc ji, mohlo takové paradigma uvažování, zaslechnouc ji, některou z nich, nejen zapamatovat, ale i se obdobným chováním ve svém životě (pomyslně) řídit, se všemi možnými důsledky.
Ovšem, podle mne, s pojmem ,,potemnělá magie slov" se v radiu obecně, setkávám, častěji.. no, tak zde alespoň nějaký ten příklad z nich.. pro možnost nápravy věcí..
Máte, ,,rozhlasoví", ,,mediání", ,,novinoví", ,,internetoví", zodpovědnost za dopady svých užitých slov, což si, myslím, nepochybně, mnozí z Vás i uvědomují.
..
Ten pořad jsem nedoposlouchal, a stejně tak, jako já, tak nemuselo učinit mnoho jiných posluchačů, včetně dětí.. kterým však hláška o tom, že se ,,neoblíbení" (příkladem na jednom člověku), vystřelují do kosmu (byť třeba i obrazně vyjádřeno, tedy pomyslně) , mohla do života dalšího, utkvět v hlavě ( s tím, že když to říkali v radiu, tak tomu věří). A nutno zde také podotknout, že se i tak Lidé, někteří mnozí ke svým bližním, i vzdálenějším, skutečně chovají.
Kdo ví, například.. jaké všechny hlášky obdobné pobrali ve svém životě, a jterým z nich uvěřili, stoupenci například islámského státu, též šaríi, a jiní, kterým dnes říkáme fanatičtí..
I takové bývají, v důsledcích, dopady myšlenek, slov, člověka, Lidí, na planetě Zemi.
..
Žije zde mezi námi, mnoho dětí, Lidí, kteří byli, či jsou, ve svém životě různě šikanovaní. Jak asi se musí cítit takový člověk, slyšíc takovouto hlášku ve veřejném sdělovacím, prostředku, že je neoblíbený jedinec vystřelován do kosmu ?
A jaké asi pak sebevědomí taková hláška dodá do života šikanérům, násilníkům, všeho druhu, pokud ji zaslechnou ?
..
Myslím, že Český rozhlas má, co do kvality své poskytované veřejno právní služby, prostě služby sdělovací obecně, mediální, v těchto ohledech, značné rezervy.
Obdobná hláškování, s negativistickými podtóny, třeba i skrytě, osobně považuji za společensky poměrně ne příliš bezpečné, pohledem například ,,kvantových energií" s potenciálem, ať už vědomně či nevědomně vytvářeným, tedy rádoby možného rozkladu toho, či onoho segmentu společnosti, což ovšem v důsledcích, může mít i, myslím, i dopady případné nemalé rozvratné, v důsledcích svých, v časoprostoru bytí, nedozírné.. jak už to tak, přirozeně, bývá.
Nemyslím si proto, že vkládání takovéhoto energetického náboje do éterického vysílání, či ať už do zpráv či hlášek jakéhokoli druhu média, by mohlo být společensky přijatelné.
..
Nutno ale též dodat, že vím, že v něm, v Českém rozhlase, pracují i moderátoři, komentátoři, někteří, kteří jak vnímám, si uvědomují zodpovědnost vůči světu, za dopady svých slov, a do obdobných kvalit hláškování, s negativním podtónem či nábojem, vůči bližním, vůči světu, z jejich strany, jakkoli, třeba ani skrytě, se nepouštějí. Jsem za tyto Anděly jim, Kosmu, vděčný. A přeji si, ať je jich, takových Andělů, co nejvíce, a co možná nejdříve.
..
Mám Vás, Andělé, moc, všechny rád.
..

Populární příspěvky z tohoto blogu

Z éteru rozhlasových vln:

Andílci versus ještírek: